четвер, 24 червня 2021 13:27

"Слуги" написали законопроєкт для РНБО

"Слуги" написали законопроєкт для РНБО
Фракція президентської партії нараховує у парламенті 244 депутата. Фото: Сергій Ковальчук, iportal.rada.gov.ua

Судам хочуть заборонити призупиняти дію санкцій Ради національної безпеки і оборони. Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді народні депутати від "Слуги народу".

Серед ініціаторів - Федір Веніславський, Мар'яна Безугла, Галина Третьякова, Олена Шуляк, Євгенія Кравчук, Владлен Неклюдов.

"Передбачити, що заходи забезпечення позову, що застосовуються судом, не можуть зупиняти дії спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, що застосовуються рішеннями РНБО відповідно до закону "Про санкції", - сказано в пояснювальній записці.

Також пропонується, що "оскарження в суді рішень, ухвалених Радою національної безпеки і оборони, не зупиняє застосування передбачених ними санкцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського напружені відносини з Ахметовим - ЗМІ

18 червня Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

На початку місяця президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У документі йдеться про те, кого можна так називати, та про заборони.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" написали законопроєкт для РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі