вівторок, 05 вересня 2017 19:48

"Скоріш за все, з бурятів" - українці відреагували на заяву Путіна про миротворців

Автор: PolitRussia.com
 

Президент РФ Володимир Путін підтримав введення миротворців ООН на Донбас. Однак лише на лінію розмежування, "на жодні інші території".

Gazeta.ua зібрала думки експертів та політичних діячів щодо такої заяви очільника Кремля.

Громадський діяч Леонід Маслов припустив, що Путін під миротворцями має на увазі бурятів.

Експерт із міжнародних відносин Богдан Яременко вважає, що Путін грає на випередження і винесе проект такої резолюції на розгляд Радбезу ООН.

"У цій резолюції РФ пропише усе, "як треба". Миротворці ООН захищатимуть місію ОБСЄ і лише на лінії розмежування. Та й це "досягнення дипломатії" потрібно буде узгоджувати з ЛНР і ДНР. Звичайно, у цієї резолюції немає шансу...

Ясно, що це - пропаганда, ясно що стратегічно нічого Росії не дасть. Але сумніви посіє, поставить США у незручне становище (Росія вносить пропозиції про врегулювання, а США говорять про поставки зброї в Україну)", - написав Яременко.

"Прийде час, і Кремль почне виконувати Мінські домовленості. Бо там також не про війну між Росією і Україною, а про "громадянську війну" в Україні. Так буде траплятися доти, доки наш президент буде думати не головою, а псячою будою", - наголосив політолог Михайло Басараб.

Політолог Петро Олещук вважає, що своєю заявою Путін натякнув на готовність заморозити конфлікт та одночасно лякає його розповзанням у випадку надання Україні озброєнь.

"Волкер все ж таки виявився непоганим комунікатором, який все ж таки зміг знайти механізми комунікувати з російськими візаві... А от тепер США грамотно комбінують пропозиції, загрози (надання Україні зброї) та виклики (створення бази на Чорноморському узбережжі). Це якраз те, що, зрештою, примушує Росію включитися у переговрний процес не лише формально, але й змістовно. І от тепер реальні пропозиції "заморозки", що було важко уявити ще вчора.

Хоча це все - лише початок. Тепер, очевидно, Кремль намагатиметься переграти візаві дипломатично, домагаючись виконання Мінських домовленостей у бажаному для себе вигляді. Очевидно, вони перейдуть у "контрнаступ", спробуючи перехопити ініціативу, внесши в ООН пропозиції щодо миротворців", - вважає Олещук.

"Путінська ініціатива щодо введення миротворців на лінію розмежування на Донбасі - це стандартний політичний покер. Він робить хід, який має на меті пересварити Київ, Берлін, Париж та Вашингтон, які по-різному бачать способи та стратегії врегулювання на сході України. До того ж - пересварити ці столиці в самих собі, зважаючи на останні заяви німецьких мрійників від опозиції, про необхідність "зробити крок назустріч Росії", дурдом між Трампом та американським парламентом та падіння рейтингу Макрона", - вважає військовий експерт Олексій Арестович.

"Гучні заяви Путіна про миротворчу місію в ОРДЛО і постачання американської зброї українській армії свідчать про одне. Володимир Путін серйозно нервує. Криза на Донбасі, безумовно, негативно впливає на ситуацію в Україні. Але всі путінські плани і "багатоходовочки" щодо окупованих районів Донецької та Луганської областей поки обернулися проти нього самого", - написав у Facebook політтехнолог Тарас Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче вигідно обміняти Донбас - офіцер США

Президент РФ Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на Донбасі. При цьому назвав три умови. Функції місії повинні полягати виключно в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «"Скоріш за все, з бурятів" - українці відреагували на заяву Путіна про миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі