вівторок, 04 квітня 2023 19:18

Скільки російських "чобіт" топчуться у Білорусі

Скільки російських "чобіт" топчуться у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надає територію своєї країни для російської агресії проти України. Фото: Getty Images

На полігонах у Білорусі зараз проходять підготовку понад чотири тисячі російських військових.

Ударного угруповання ворога на кордоні з Україною не зафіксовано. Про це сказав спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"На території Білорусі продовжують перебувати російські військові. За нашими даними, це трохи більше чотирьох тисяч військовослужбовців", – сказав Демченко.

Ці дані дещо нижчі за ті, що були раніше, повідомив.

"Адже фактично російська армія зараз використовує територію Білорусі для навчання своїх підрозділів, постійно відбувається ротація", – розповів прикордонник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО пояснив заяви росіян про "ядерку" в Білорусі

Після підготовки солдатів їх відправляють назад у Росію, сказав Демченко.

У прикордонній зоні не спостерігається активність ворожої техніки і солдатів, повідомив.

У Білорусі на даний момент немає того ударного угруповання, яке було б готове здійснити вторгнення на територію України, сказав Демченко.

Україна зміцнює кордони не лише з Росією, а і з Білоруссю, заявив.

3 березня у Білорусі почали перевірку бойової готовності військ. Міністерство оборони країни заявило, що буде пересуватися військова техніка.

Україна обізнана щодо переміщення озброєння і військової техніки у Білорусі. Сили оборони завжди готові до реагування, сказав командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Скільки російських "чобіт" топчуться у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі