середа, 04 січня 2023 16:17

Скільки українців за позбавлення повноважень проросійських депутатів – опитування

Більшість українців виступають за дострокове позбавлення повноважень депутатів проросійських партій.

Лише 3% готові дати їм допрацювати до наступних виборів, повідомляє Рух "Чесно".

"Про це свідчать результати соціологічного опитування, що проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху "Чесно" з 13 по 21 грудня 2022 року", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто не підписав звернення про позбавлення повноважень проросійських депутатів – опублікували список

14% українців за дострокове позбавлення повноважень політиків від проросійських партій, 10,5% – за дострокове позбавлення повноважень та заборону балотуватися знову, 11% – за проведення люстрації та заборону займати державні посади, 17% вимагають від правоохоронців розслідувати діяльність кожного окремо і перевірити на факти держзради, а 39% – за все перелічене.

Автор: "Чесно"
  Більшість українців підтримують позбавлення повноважень депутатів від ОПЗЖ
Більшість українців підтримують позбавлення повноважень депутатів від ОПЗЖ

Президент України Володимир Зеленський направив до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука запит, яким просить опрацювати можливість позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ.

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну петицію, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Водночас він нагадав, що спікер парламенту нещодавно пояснював, чому, на його думку, депутатів від забороненої ОПЗЖ не позбавляють мандатів. За словами Стефанчука, потрібно "знайти законодавче втілення" і "є сім підстав забрати мандат, за Конституцією, тож шукатимемо варіанти щодо тих семи підстав".

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців за позбавлення повноважень проросійських депутатів – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі