понеділок, 02 липня 2012 14:06

Скандальний мовний закон відклали на осінь

Скандальний мовний закон відклали на осінь
Володимир Яворівський каже, що розглядати скандальний закон раніше навряд чи наважаться. Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада відклала розгляд мовного законопроекту на осінь.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У четвер депутати спробують скасувати недоторканність

За його словами, у понеділок на засіданні погоджувальної ради депутати навіть не обговорювали законопроект "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, який був прийнятий у першому читанні 5 червня. "Його немає у порядку денному. Володимир Литвин давав прес-конференцію і запевнив журналістів, що скандальний мовний законопроект не буде розглядатися цього тижня. З двох причин: бо не завершений його розгляд на нашому комітеті та тому, що викликає політичне протистояння. Але після Литвина вискочив Олександр Єфремов. В пресі пишуть, що він "погрожує" розглянути законопроект цього тижня. За моєю інформацію, все ж це питання відкладене на осінь", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою люди мітингують проти "мовного" закону

Яворівський вважає, що спікер не дозволить зараз розглядати мовний законопроект.

"Бютівець" також розказав, що до комітету з питань культури та духовності, який він  очолює, надійшло від депутатів більше двох тисяч поправок  до документу. Він пояснив, що комітет у підготовці законопроекту до другого читання поки розглянув приблизно 300 з них.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний мовний закон відклали на осінь ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі