четвер, 29 березня 2018 17:20

Ситуація з Савченко підвищує психоз у суспільстві - волонтер

Ситуація з Савченко підвищує психоз у суспільстві - волонтер
За справою Надії Савченко і Володимира Рубана навряд чи стоїть Віктор Медведчук. Фото: Фокус.ua

За справою Надії Савченко і Володимира Рубана навряд чи стоїть Віктор Медведчук.

Так волонтер Юрій Касьянов прокоментував звинувачення генпрокурора Юрія Луценка на адресу лідера проросійського руху "Український вибір" Віктора Медчедчука у намірі здійснити переворот в Україні.

"Хлопці, посадіть Медведчука. Якщо не можете цього зробити, то про його роль немає сенсу говорити", - каже він.

На його думку, ситуація із загрозою теракту підвищує температуру психозу в суспільстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмара прийшов до Савченко взяти її на поруки

"Люди будуть ще більше замкнені в собі. Вони вже починають боятись говорити щось, навіть на кухні, бо скрізь може слідкувати СБУ. Ми поступово перетворюємось в поліцейську державу, яка обслуговує інтереси правлячої олігархічної групи", - говорить волонтер.

Президент та силовики від розкриття замаху на перших осіб держави тільки виграють та отримають можливість боротись з інакомисленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ вивчає зв'язки Савченко з Медведчуком

"Думаю, що ментально більшість людей хотіли б побачити, як Верховну Раду зрівнюють із землею. Хтось в Facebook напише "Давайте підірвемо Верховну Раду" і його можуть звинуватити в державній зраді. А програє Україна. Ми показуємо на весь світ, які дебіли і як приходять до влади у нашій країні", - каже Касьянов.

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводили. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

22 березня Рада скасувала недоторканність, а також надала дозвіл на затримання та арешт депутата Надії Савченко.

У п'ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з Савченко підвищує психоз у суспільстві - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі