середа, 18 вересня 2013 11:30

Симоненко погрожує ЦВК судом через референдум

Симоненко погрожує ЦВК судом через референдум
Фото: ukrinform.ua

Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що партія вивчить юридичні аспекти рішення ЦВК щодо відмови у реєстрації ініціативної групи по референдуму і звернеться до суду.

"Ми, безумовно, звернемося до суду для того, щоб добитися скасування цього рішення ЦВК", - сказав він.

Політик пояснив, що КПУ подала заявку, і її було прийнято. Потім, відзначив Симоненко, представники КПУ як громадяни України звернулися у ЦВК з листом, інформуючим про те, що комуністи проводять загальні збори.

"Але на цей лист у суді знову було прийнято рішення, і ЦВК нам не відмовила у проведенні зборів: нам не вказали на жодні порушення. У нас прийняли цей лист, зареєстрували і дали можливість, аби суд знову по цьому листу прийняв рішення. І тоді суд розірвав у рішенні дії статті Закону "Про Всеукраїнський референдум", яка передбачає дозвіл таких зборів. Тобто суд дозволив збори. Але водночас членам ЦВК заборонили виконати другу частину вимоги про те, що має бути представник від ЦВК на цих зборах громадян", - сказав він.

ЦВК одностайно проголосувала за відмову у реєстрації ініціативної групи референдуму щодо вступу України у Митний Союз.

 

Зараз ви читаєте новину «Симоненко погрожує ЦВК судом через референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі