пʼятниця, 09 лютого 2018 09:28

Силовики затримали екс-нардепа - підозрюють замах на вбивство

Силовики затримали екс-нардепа - підозрюють замах на вбивство
Олександр Шепелев втік із України 2014 року. Фото: politeka.net

Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у низці злочинів, серед яких - замах на вбивство.

Про це повідомляють УНН, посилаючись на джерело у Печерському райсуді Києва.

Де саме та за яких обставин затримали екс-нардепа, невідомо.

За інформацією видання, Печерський районний суд сьогодні, 9 лютого, має обрати Шепелєву запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, на кого працює Шепелев

Колишнього народного депутата Олександра Шепелева звинувачують у замовних вбивствах, розтраті і привласненні майна, легалізації доходів, викраденні автотранспорту, втечі з місць позбавлення волі.

У ніч на 6 липня 2014 року він разом із конвоїром утік із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справу проти екс-нардепа порушили 2012 року.

Улітку 2014-го українські правоохоронні органи оголосили Шепелева в міжнародний розшук. Восени того ж року Печерський райсуд Києва виписав ордер на арешт екс-нардепа. 2015-го Україна звернулася до Генпрокуратури РФ із запитом про видачу Шепелєва. Російська Федерація офіційно відмовила.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у серпні повідомив, що екс-нардеп Олександр Шепелєв погодився працювати на ФСБ РФ, внаслідок чого відкрили стосовно нього кримінальне провадження за статтею "держзрада".

Зараз ви читаєте новину «Силовики затримали екс-нардепа - підозрюють замах на вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі