субота, 18 листопада 2017 10:04

Сенатор розписав умови отримання Києвом $350 млн

Сенатор розписав умови отримання Києвом $350 млн
Сенатор Роб Портман. Фото: glavcom.ua

У проект оборонного бюджету США, який передбачає $350 млн Україні, детально прописані напрямки використання виділених коштів.

Про це йдеться в коментарі сенатора Роба Портмана, який ініціював поправку про допомогу Україні.

Він зазначив, що кошти повинні піти на безпекову сферу, включаючи летальне озброєння, навчання та технічну допомогу.

Основними умовами надання допомоги Україні називають такі реформи в українській "оборонці": введення цивільного контролю за військовими, співпрацю та координацію з парламентським наглядом за військовими, покращення системи забезпечення та управління запасами та безпеки чутливих іноземних технологій.

У проекті передбачається, що оборонна допомога Україні вперше може надаватися для зміцнення захисту на морі. Крім того, заплановане надання повітряних та берегових оборонних радарів, мінного та протимінного обладнання, прибережного та берегового устаткування. Значно розширюються можливості допомоги з лікування та реабілітації українських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва розповіла, коли надасть Україні летальну зброю

Сенат США схвалив проект оборонного закону на 2018 рік, який передбачає виділення на сферу безпеки України $350 млн. Таким чином Конгрес завершив процедуру ухвалення документа. Його спрямували на підпис президентові США Дональду Трампу.

Зараз ви читаєте новину «Сенатор розписав умови отримання Києвом $350 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі