вівторок, 03 лютого 2015 10:49

Сьогодні депутати голосуватимуть за заборону росіянам володіти медіа-компаніями в Україні

Сьогодні депутати голосуватимуть за заборону росіянам володіти медіа-компаніями в Україні
УНІАН

Сьогодні депутати розглядатимуть законопроект "Про телебачення і радіомовлення", який стосується участі іноземних осіб в телерадіорганізаціях.

Про це журналістам в парламенті розповів нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, - передає кореспондент Gazeta.ua

Він зазначив, що в Україні є медіа, які продовжують бути рупором російської пропаганди. Тому для них треба спеціальний закон.

"Коли йде війна, ми не можемо допустити, щоб держава-агресор, де весь бізнес слухається Путіна, мала прямі інвестиції в наші популярні медіа. Коли йде війна, не можемо допустити, щоб невідомі нам люди, які називаються офшорними компаніями, впливали на політику наших медіа. Не йдеться про те, що нам треба обмежувати свободу слова. Проте, країна має чітко знати, хто є власником ключових каналів. Ці росіяни зараз там не можуть бути присутніми", - сказав Соболєв.

Він зазначив, що росіяни інвестують брехню в українські медіа.

"Хай припинять агресію, встановлюють демократію в своїй країні, тоді і весь світ прийме їх, в тому числі щодо ведення бізнесу. Зараз для росіян це не бізнес. Вони з військовою метою зупинили свої заводи на українській частині Донбасу, також з абсолютно військовою метою інвестують брехню в наші медіа", - зауважив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні депутати голосуватимуть за заборону росіянам володіти медіа-компаніями в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі