вівторок, 17 квітня 2018 19:30

Савченко з третьої спроби пройшла поліграф

Савченко з третьої спроби пройшла поліграф
Позафракційний нардеп Надія Савченко пройшла допит на поліграфі. Фото: Дзеркало тижня

Позафракційний народний депутат Надія Савченко пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа. Про це повідомив її адвокат Олег Соловей "Українській правді".

"Сьогоднішній день експертизи завершився, але чи завершилась експертиза загалом, нам не сказали. Обіцяли про це повідомити упродовж двох днів. Було кілька дивних речей. Перше - це те, що планували допит на понеділок, але з незрозумілих причин перенесли. Друге - сьогодні мав бути допит у Київському науково-дослідницькому інституті судових експертиз Міністерства юстиції. Але коли ми туди приїхали, нам сказали, що допит в СІЗО і Надія Вікторівна близько години була без адвокатів. Третє, що нам невідомо, чи допит завершився, чи ще буде".
На допиті були присутні три експерти з інституту судових експертиз, сам адвокат Савченко та охоронець.

"Ставили різні питання, деякі з них повторювались. Надія почувалась впевнено, шкодувала, що це не транслюють, щоб інші експерти мали змогу проаналізувати її відповіді та реакції. Але атмосфера була така, що під час запитань не можна було навіть ворушитись. Савченко почувається нормально і впевнено", – каже Соловей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог пояснив поведінку Савченко

Через два дні експерти мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу.

13 квітня допит на поліграфі Савченко призупинили через те, що підозрювана голодує з 23 березня. Провести процедуру коректно було неможливо.
Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.
23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внести заставу. Нардеп у СІЗО оголосила голодування.

Зараз ви читаєте новину «Савченко з третьої спроби пройшла поліграф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі