середа, 28 лютого 2018 16:51

Саакашвілі сам усе зруйнував - президент

Саакашвілі сам усе зруйнував - президент
Петро Порошенко заявив, що видворення Міхеіла Саакашвілі провели без порушень. Фото: apostrophe.ua

Колишній глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі мав величезні можливості в Україні, але не скористався ними і зараз страждає через це.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції "Виклики-2018".

"Він був губернатором Одеської області... Результати ми всі бачили - вони були відсутні. Коли я отримав подання відповідних компетентних органів про порушення під час надання громадянства, у мене не було інших моделей дій, крім припинити громадянство. Можливо, якби перевірки не було, залишалися б мрії, ідеали. Михайло, на жаль, сам їх зруйнував. Я не думаю, що зараз він є щасливою людиною. Але це його проблема", - сказав глава держави.

Він наголосив, що реадмісія Саакашвілі в Польщу була здійснена без порушень.

"Питання реадмісії було проведене юридично бездоганно і з точки зору українського законодавства, і з точки зору міжнародних зобов'язань України, і з точки зору верховенства права", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 2021 року

12 лютого прикордонники затримали Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані "Сулугуні". Чартерним рейсом його вивезли до Польщі за процедурою реадмісії. Далі політик виїхав у Нідерланди, де проживає його родина.

Саакашвілі позбавили громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі сам усе зруйнував - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі