понеділок, 12 грудня 2011 10:43

Рибакову не сподобались протимошенківські заяви Карпачової

Рибакову не сподобались протимошенківські заяви Карпачової

Голова парламентської фракції "Реформи заради майбутнього", народний депутат Ігор Рибаков стверджує, що заяви уповноваженої з прав людини Верховної Ради (омбудсмена) Ніни Карпачової на підтримку екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко пов'язані зі спробою переобратися в четвертий раз омбудсменом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова у СІЗО "вибила" для Тимошенко знеболювальне

"Останнім часом парламентський уповноважений з прав людини Ніна Карпачова зробила кілька гучних заяв на підтримку Юлії Тимошенко... На своїй посаді Ніна Карпачова працює довше, ніж перебували при владі російський президент Володимир Путін, венесуельський Уго Чавес або сирійський Башар аль-Асад. Правда, закон не забороняє займати посаду омбудсмена скільки завгодно разів. Головне - отримати підтримку парламенту... І саме на це - на збереження своєї посади - якраз і спрямовані сьогодні зусилля Ніни Карпачової, в цьому ж контексті - і її заяви на підтримку Юлії Тимошенко", - заявив він.

Як повідомляє прес-служба депутата, Рибаков стверджує, що омбудсмен таким чином хоче отримати лояльність депутатів парламентських фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "НУ-НС". При цьому він підкреслив, що "депутатська фракція "Реформи заради майбутнього" буде виважено підходити до питання переобрання омбудсмена".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова побачила, що стан здоров'я Тимошенко погіршився

"Під час прийняття рішення ми будемо керуватися виключно професійними якостями кандидата на цю посаду, а не його політичними деклараціями. Тим більше, що нинішній омбудсмен свої декларації втілювати в життя не поспішає... У кожному разі, голосування парламенту в лютому наступного року покаже, чи зможе Ніна Карпачова побити рекорд перебування при владі Нурсултана Назарбаєва, який сидить у своєму кріслі вже 20 років", - зазначив Рибаков.

Зараз ви читаєте новину «Рибакову не сподобались протимошенківські заяви Карпачової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі