пʼятниця, 04 жовтня 2024 19:23

"Керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну" - Лукашенко

"Керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну" - Лукашенко
"Керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну" - Олександр Лукашенко. Фото: dailysabah.com

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що після війни Україна буде відновлюватись за допомогою білорусів.

Він знову розповідає, що Київ контролюється США, а українська влада їде до Вашингтона, а не в Мінськ і Москву, "щоб домовитися". Лукашенко впевнений, що Америка не допоможе Україні, пише державне білоруське інформагентство "БелТа".

"Ніхто їх відновлювати не буде. Влада зміниться - скажуть: "Володя, ти хто такий? Тому керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну. За допомогою близьких їм людей, насамперед білорусів", - сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь могла отримати від Китаю ракети з дальністю 300 км

Також він висловив свої опасіння щодо Польщі.

"Польща хоче прихопити західну Білорусь і західну Україну, щоб там панувати. Для нас це неприйнятно. Якщо тільки поляки влізуть в Україну і спробують захід відтяпати, ми будемо українців підтримувати. Тому що ми розуміємо, що наступними будемо ми", - зауважив він.

Лукашенко розповів, що в Білорусі працюють системи радіоелектронної боротьби, які збивають з курсу БпЛА, один з таких знайшли під Бобруйськом.

Також він переконаний, що США "вказали" Україні атакувати білоруську інфраструктуру "якщо складуться обставини".

Напад на Білорусь означатиме "третю світову війну". Лукашенко стверджує, що попередив "суперників", що цього робити не можна.

Зараз ви читаєте новину «"Керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну" - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі