четвер, 07 вересня 2017 16:05

"Розпіарений" Луценком митник-хабарник відбувся штрафом - ЗМІ

"Розпіарений" Луценком митник-хабарник відбувся штрафом - ЗМІ
Колишній заступник начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало, затриманий за пропозицію $40 тис. хабара, відбувся штрафом у 8,5 тис. грн. Фото: nashigroshi.org

Колишній заступник начальника Львівської митниці ДФС Володимир Шокало, затриманий за пропозицію $40 тис. хабара, відбувся штрафом у 8,5 тис. грн, хоча спочатку йому загрожувало до 8 років в'язниці. У рішенні суду сума хабара зменшилася в 4 рази, пишуть "Наші гроші".

Про це свідчить вирок Сихівського райсуду міста Львова від 28 серпня.

17 березня Шокало, який на той момент тимчасово в порядку ротації виконував обов'язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС, був затриманий на автостоянці у Львові під час передачі хабара військовому прокурору Львівського гарнізону Владиславу Савинцю і заступнику начальника відділу Управління захисту економіки у Львівській області Святославу Боброву.

Генпрокурор Юрій Луценко у день затримання Шокала прозвітував у себе у Facebook, що митник передавав $40 тис. хабара.

У березневих ухвалах по цій справі теж фігурує $40 тис.

Однак у постанові від 28 серпня сума хабара зменшилася до $10 тис. І засудили митника за м'якшою статтею - ч. 1 ст. 369-2 КК, яка передбачає штраф від 3400 до 8500 грн або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Шокало повністю визнав провину і дав суду пояснення, аналогічні фабулі обвинувачення.

Суд визнав його винним за ч. 1 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) і засудив до штрафу в 8,5 тис. грн з позбавленням права на 3 роки обіймати посади в органах ДФС, органах державної влади і місцевого самоврядування.

$10 тис. хабара суд конфіскував у дохід держави.

Вирок ще не набрав чинності. У сторін є час для подання апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценкові нагадали про "су*у православну" і звинуватили в маніпуляціях

Юрій Луценко очолив ГПУ 12 травня 2016-го. Тоді за нього проголосували 264 народні депутати.

Зараз ви читаєте новину «"Розпіарений" Луценком митник-хабарник відбувся штрафом - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі