пʼятниця, 30 березня 2018 17:45

Росія висилає 13 українських дипломатів

Росія висилає 13 українських дипломатів
МЗС Росії вишле тринадцять українських дипломатів у відповідь на дії України через "справу Скрипаля". Фото: radiosvoboda.org

30 березня Росія вручила ноти протесту європейським дипломатам. Серед них - 13 українських диппредставників. Про це повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Російської Федерації.

МЗС Росії викликали керівників дипломатичних місій Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції , Хорватії, Чехії, Швеції та Естонії.

"Їм вручили ноти протесту. У відповідь на необґрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великої Британії на адресу Росії через так звані справи Скрипаля російська сторона оголошує persona non grata відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн у Російській Федерації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 російських шпигунів вислала Україна

В останній момент до цих країн приєднались Бельгія, Угорщина, Грузія та Чорногорія. Росія залишає за собою право на відповідні кроки щодо цих держав.

Раніше 27 країн вислали 144 російських дипломатів. Причина для дипломатичної війни - отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки 4 березня в місті Солсбері у Великій Британії. До цього списку 26 березня доєдналась Україна. Вислали 13 російських представників.

Зараз ви читаєте новину «Росія висилає 13 українських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі