пʼятниця, 26 січня 2018 19:48

Росія може повернутися в ПАРЄ тільки за гроші - нардеп

Росія може повернутися в ПАРЄ тільки за гроші - нардеп
Росія зменшила на третину свої внески на фінансування ПАРЄ. Фото: УНІАН

Російську делегацію можуть повернути в Парламентське асамблею Ради Європи для того, щоб вона відновила виплату членських внесків.

Таку думку висловив народний депутат від БПП Дмитро Лубінець.

"Усі розуміють, що Парламентська асамблея - це майданчик для висловлення своєї позиції. Тому Росія намагається зробити так, щоб вони повернулися. Наше завдання - зробити так, щоб Росія не повернулася.

Зараз дивно виглядає: із одного боку європейці кажуть про європейські цінності, що їх дотримуються, зберігають. З іншого боку перед ними стоїть Росія і каже: от вам гроші - ми повертаємось. І європейці вже думають, може, ну ті цінності, гроші не завадять. Якщо станеться, що Росія просто купила своє повернення, то існування самої такої платформи... Не знаю, чи готові ми просто піти, але якісь кроки точно треба буде робити", - сказав Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки права РФ в ПАРЄ не відновлені, нехай за нас платить Україна" - російський сенатор

Генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд заявив, що Росія не порушує 4 головні принципи Ради Європи. Тому її необхідно повернути до роботи в ПАРЄ до 2019 року. Він переконаний, що вигнати країну зі складу РЄ можна, лише якщо вона порушила якусь із чотирьох статей Європейської конвенції з прав людини. Це – смертна кара, тортури, примусова праця або рабство, а також позасудове покарання.

Зараз ви читаєте новину «Росія може повернутися в ПАРЄ тільки за гроші - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі