четвер, 11 червня 2020 12:55

Росії вкотре нагадали про Крим і запропонували визнати її ворожою державою

Росії вкотре нагадали про Крим і запропонували визнати її ворожою державою
У Румунії запропонували визнати Росію ворожою державою, Фото: pixabay.com

У Румунії Російську Федерацію запропонували визнати ворожою державою, яка становить загрозу країні й усьому Чорноморському регіону.

Такий пункт уперше внесли в проєкт національної стратегії оборони, пише "Голос України" з посиланням на офіс президента країни.

"Нарощування військового потенціалу по сусідству з Румунією, у тому числі на східному фланзі, відповідно, на кордоні з НАТО (мілітаризація Криму, акваторії Чорного моря, проведення військових навчань, нарощування військового потенціалу, що дає змогу проводити наступальні й оборонні операції), створює серйозні виклики для стратегічних національних інтересів, безпеки кордонів ЄС і НАТО та забезпечення енергетичної безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні", — сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія навмисно розпалює релігійну ворожнечу в Криму

Автори проєкту також звертають увагу на гібридні та кібернетичні загрози, що походять із боку Росії й на поширення нею міжнародного тероризму.

Зі свого боку, голова комісії Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації з інформаційної політики і взаємодії зі ЗМІ Олексій Пушков обвинуватив Румунію в тому, що вона обрала "шлях американської влади".

Посли Євросоюзу вирішили подовжити на рік санкції проти Росії за анексію Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росії вкотре нагадали про Крим і запропонували визнати її ворожою державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі