вівторок, 18 квітня 2006 10:36

Росія заборонила ввозити яблука з Грузії

Між грузинським КПП "Казбеги" та російським КПП "Верхній Ларс", на Військово-грузинському шляху, вже третій день стоять декілька десятків грузинських вантажівок з яблуками та зеленню. Російські прикордонники пропускали сільськогосподарські товари з Грузії до Росії через КПП "Верхній Ларс" до минулих вихідних. Однак, з неділі, 16 квітня, це робити було заборонено.

На митниці "Верхній Ларс" (Північна Осетія) скупчилося більше 70 автомашин, які не можуть в"їхати до Росії зі сторони Грузії. Автомобілі везуть продукти рослинництва, але не мають на цей вантаж потрібних сертифікатів.

За словами голови територіального управління Россільгоспнагляду у Північній Осетії Володимира Калоєва, в грудні минулого року було отримано розпорядження Россільгоспнагляду РФ про обмеження ввезення рослинницької продукції з території Грузії у зв"язку з наявністю великої кількості фальсифікованих фітосертіфікатів.

- Потім ми отримали додаткове розпорядження про обмеження з 21 березня цього року ввезення рослинницької продукції на транспортних засобах, які їдуть з Грузії, - повідомив Калоєв.

Недавно головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росспоживнагляд планує "серйозно і цілеспрямовано" зайнятися контролем якості мінеральної води "Боржомі". За його словами, на оптових складах Підмосков"я наразі призупинена реалізація великої партії цієї мінералки, оскільки там не були пред"явлені необхідні документи, які підтверджують її якість та виникнення.

Нагадаємо, 27 березня Росія повністю заборонила ввезення вина і виноматеріалів з Молдови та Грузії. Таке рішення Росспоживнагляд поснив тим, що великий об"єм алкогольної продукції, яку ввозять до Росії не відповідає санітарній безпеці.

За матеріалами Lenta.ru, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила ввозити яблука з Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі