четвер, 20 грудня 2012 12:06

Росія і надалі різними методами втягуватиме Україну до Митного союзу - експерт

Росія і надалі різними методами втягуватиме Україну до Митного союзу - експерт
Андрій Окара. Фото: news.liga.net

Росія і надалі застосовуватиме різні методи примусу щодо України, аби втягнути її до Митного союзу.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Андрій Окара.

"Механізм примусу України до Митного союзу мали спрацювати у вівторок там, куди мав їхати Янукович. І я думаю, що він дуже побоявся їхати якраз через це", - припустив експерт.

Водночас, говорячи про те, які методі впливу може вжити Росія, аби змусити Україну таки приєднатися до Митного союзу, він наголосив, що це можуть бути такі самі заходи, які вже і раніше вживалися щодо України.

Так, зокрема, одним із них можуть бути питання приватизації Росією в Україні великих об'єктів. Не облишать росіяни в питання української ГТС.

"Так боротьба за трубу буде продовжуватися. Тим паче, проект під назвою Південний потік поки ще не є незворотнім. Росії витрачати на нього декілька десятків мільярдів євро поки що не бажає", - підкреслив Окара.

Відповідаючи на запитання, чого Україні очікувати в найближчі місяці від взаємин з Росією, він наголосив, що суттєвих змін у відносинах не буде.

"Чи буде газова війна? Думаю, не буде. Чи буде знижка на газ? Думаю, не буде. Чи буде якась сирна, шоколодна війна? Теж навряд чи", - переконаний він.

Нагадаємо, що у вівторок президент мав полетіти з візитом до Москви. За інформацією джерел, там мали вирішуватися питання Митного союзу та ціни на газ для України. Однак, в останній момент візит було скасовано з незрозумілих причин. За офіційною заяву, причиною скасування зустрічі стало недостатня підготовленість сторін до перемовин.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія і надалі різними методами втягуватиме Україну до Митного союзу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі