четвер, 30 серпня 2018 12:16

Російські спецслужби погоріли на втручанні в українські вибори

Російські спецслужби погоріли на втручанні в українські вибори
СБУ виявила в Україні мережу російських спецслужб для втручання у вибори. Фото: delo.uа

У Дніпрі, Кривому Розі та Нікополі російські спецслужби готувались до втручання у вибори президента. Про це повідомляє сайт Служби безпеки України.

Співробітники СБУ протягом серпня викрили та заблокували діяльність мережі Інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби використовували для впливу на вибори.

До "співпраці" залучали адміністраторів груп у соціальних мережах. Спецслужби РФ намагались підготувати плацдарм для впливу на процес проведення майбутніх виборів через маніпулювання думкою Інтернет-користувачів.

Шукали блогерів та активних дописувачів груп соціальних мереж, які за гроші мали публікувати надіслані з Росії політичні новини. Адміністратори також мали залучити підставних осіб для реєстрації Інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен. Росіяни пропонували грошову винагороду. Мешканець Дніпра мав ще й самостійно відшукати та замовити послуги із просування Інтернет-ресурсів і контенту в ІТ-компаніях у південно-східних регіонах України. Так намагались приховати причетність росіян до поширення фейкових новин і популяризації окремих проросійських учасників виборчого процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець постачав ракети російській армії

Виконавці мали перекручувати новини для дискредитації органів державної влади і місцевого самоврядування, створити у соціальних мережах групи нібито патріотичного направлення. На цих ресурсах була запланована публікація деструктивних матеріалів, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та порушення її територіальної цілісності.

СБУ розпочало кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, збирають докази, необхідні для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Військові контррозвідники СБУ з початку ООС викрили 51 бойовика та поплічника терористів. Із них 39 були затримані, а 12 оголошені у розшук.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби погоріли на втручанні в українські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі