четвер, 13 серпня 2020 08:15

Рік перестановок Зеленського у Мінському процесі: звільнили Безсмертного

Рік перестановок Зеленського у Мінському процесі: звільнили Безсмертного
Зеленський звільнив представника України в Мінському процесі Романа Безсмертного, хоча сам запропонував посаду. Фото: Офіс президента

Рік тому, 13 серпня 2019-го, президент Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про рішення Безсмертний дізнався з повідомлень у медіа. У підгрупі працював з 9 липня 2019-го за ініціативою Зеленського.

"У моїй практиці я пережив три етапи роботи з президентами. Перший етап - коли президент призначав і звільняв, пояснював причини, другий етап - коли я від імені президента пояснював, чому він приймає таке рішення. І зараз етап, коли ніхто нічого не пояснює ні коли призначає, ні коли звільняє", - пояснює Роман Безсмертний в ефірі "24 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук назвав альтернативу переговорам у Мінську

"Що послужило причиною звільнення, то тут таємниці немає. Є моя публічна позиція. І ця позиція не тільки в питаннях стосовно тактики дій на лінії розмежування, в переговорній групі. Якщо взяти всю історію за останні місяці, то я чесно, коректно і відкрито казав, що отут треба діяти так, а тут - так. Причина такої моєї поведінки криється в тому, що це п'ятий президент у моєму житті, з яким я контактував. І я дуже глибоко переживав, коли бачив, як попередники робили певні кроки і я міг їх зупинити, але йшов на компроміс", - говорив про звільнення Безсмертний.

Україна мала припинити участь у Мінському процесі, був переконаний експредставник.
"Після подій у Павлополі (через обстріл бойовиків загинули 4 морських піхотинців. Тоді Володимир Зеленський телефонував Путіну. - Gazeta.ua), перше, що потрібно було сказати: Україна припиняє роботу в Мінському процесі до моменту, поки не буде зібрано зустріч у "нормандському форматі",- сказав Безсмертний "BBC".

Роман Безсмертний у 2015 - 2016 роках очолював політичну підгрупу ТКГ.
3 червня 2019 року представником української делегації в Мінському процесі став Леонід Кучма.28 липня 2020-го він залишив посаду.
Наразі посаду глави делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі очолює Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Рік перестановок Зеленського у Мінському процесі: звільнили Безсмертного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі