четвер, 30 серпня 2012 20:00

"Регіонали" вже нічого не зароблять на недоторканності - Яворівський

"Регіонали" вже нічого не зароблять на недоторканності - Яворівський
Володимир Яворівський вважає, що необхідно залишити лише мінімальну недоторканність. Фото: radiosvoboda.org

Чинна влада не отримає жодних політичних дивідендів від часткового обмеження депутатської недоторканності.

Таку думку висловив народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина" Володимир Яворівський у ефірі "Ера-FM".

"На темі депутатської недоторканності вже нічого ніхто не заробить - така зневіра в сьогоднішнього виборця до цієї багато разів жованої, обіцяної, забріханої теми. Але проблема існує, тому що українські депутати мають феодальне недоторканність, що є абсолютно неприпустимим. Ніде в цивілізованих країнах світу цього немає", - сказав він.

За його словами, необхідно залишити лише мінімальну недоторканність.

"Безперечно, ми повинні залишити політичний імунітет для народного депутата. Щоби народний депутат, який може критикувати Януковича, владу, міністрів, мав право бути недоторканним ... Не повинен мати і такої величезної недоторканності і президент", - зазначив Яворівський.

Нагадаємо, вчора Конституційний суд визнав відповідним вимогам статей 157 і 158 Конституції законопроект про внесення змін до Основного закону, що передбачає обмеження депутатської недоторканності, а також виключення можливості позбавлення президентського звання у разі імпічменту глави держави.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вже нічого не зароблять на недоторканності - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі