субота, 18 листопада 2017 12:07

Викривачка НАЗК кинула виклик Луценку та САП

Викривачка НАЗК кинула виклик Луценку та САП
Ганна Соломатіна. Фото: oleksii bratushchak

Керівник департаменту фінконтролю НАЗК Ганна Соломатіна позиватиметься до генпрокурора Юрія Луценка та САП і вимагає повернути справу про зловживання у Нацагентстві з запобігання корупції до НАБУ.

Про це Соломатіна повідомила у своєму Facebook.

"Ганьба, Юрію Луценко! Ганьба, Назаре Холодницький! Ви зрадили довіру людей - перших справжніх викривачів в Україні. Як ви могли передати справу до СБУ, якщо знали, що викривачі дали свідчення на заступника начальника управління СБУ Карпушина? Саме Карпушин приніс назад пакет з документами про зловживання у НАЗК, який мій колега відвіз на Різницьку. Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте... Ми зв'язалися вчора ввечері з детективам - сподівалися, що це якась помилка. Дарма. Вони кажуть, що весь минулий тиждень возили до САПу клопотання і матеріали. Їм щоразу відмовляли", - написала Соломатіна.

Вона заявила, що разом із завідувачем сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксаною Дівніч будуть працювати над цією справою лише з НАБУ.

"Ми звертаємося до правозахисників та адвокатів Майдану - допоможіть нам підготувати позов до генерального прокурора та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за їхнє незаконне рішення, за брехню, зраду і порушення наших прав", - закликала Соломатіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК подає до суду на працівницю, яка "злила" корупційні таємниці відомства

14 листопада директор департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна повідомила, що працівники НАЗК узгоджують із Адміністрацією президента результати перевірки електронних декларацій.

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження.

Зараз ви читаєте новину «Викривачка НАЗК кинула виклик Луценку та САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі