четвер, 17 вересня 2020 16:45

Рада заборонила брати родичів у помічники

Рада заборонила брати родичів у помічники
Верховна Рада заборонила близьким депутатів ставати їхніми помічниками-консультантами. Фото: Укрінформ

Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє близьким родичам ставати помічниками-консультантами депутатів усіх рівнів - як Верховної Ради, так і місцевих рад і Верховної Ради АР Крим.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За відповідний законопроєкт проголосували 252 нардепи.

Документ вносить зміни до законів "Про запобігання корупції", "Про статус народного депутата України", "Про статус депутатів місцевих рад", "Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим" та до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада легалізувала онлайн-аптеки: які заборони залишились

Згідно із законодавчою ініціативою, близькі особи - це чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний і двоюрідний брати, рідний і двоюрідна сестри, рідний брат і сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, дід, баба, прадід, прабабуся, онук, внучка, правнук, правнучка, зять, невістка, тесть, теща, свекор, свекруха, батько і мати дружини (чоловіка) сина (дочки), усиновлювач або всиновлений, опікун або піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням зазначеного суб'єкта.

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за повернення сім'ям новонароджених одноразової допомоги "пакунок малюка".

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила брати родичів у помічники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі