четвер, 24 грудня 2015 17:08

Рада внесла зміни у Податковий кодекс

Рада внесла зміни у Податковий кодекс

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу.

За законопроект №3688 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році" з третього разу проголосували 251 народний депутат.

В попередні два рази законопроект набирав лише 179 та 167 голосів, повідомляє "Українська правда".

Під час доповіді голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що в представлений 22 грудня законопроект внесли додаткові зміни. Ставки акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти та спиртні напої збільшили на половину, на пиво та вина (крім натуральних виноградових) — вдвічі.

"Специфічні ставки акцизного податку на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, а також мінімальне акцизне податкове навантаження і сплату акцизного податку з тютюнових виробів пропонується збільшити на 40 відсотків. Адвалорну ставку залишити без змін", - заявила Южаніна.

Мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби, тютюн, та промислові вироби тютюну встановлюватиме Кабмін.

Схему пільгового оподаткування сільгосппідприємств, зокрема спеціального режиму ПДВ також змінили. Відповідно до чинної системи спецрежиму, нарахована сума ПДВ не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні підприємства.

У змінах до Податкового кодексу, які були опубліковані раніше на сайті Верховної ради, пропонували скасувати спецрежим. Але дати перехідний період до 2017 року, за умовами якого підприємства мали б сплачувати 75% ПДВ в бюджет, і 25% - на спецрахунок для власного використання.

Тепер в перехідному періоді застосуватимуть іншу пропорцію. Для рослинництва: 15% від ПДВ залишають виробнику на спецрахунку, 85% йде в бюджет. Для свинарства та птаховиробництва — 50% на 50%. Для скотарства 80% ПДВ залишається підприємству, 20% перераховують в бюджет.

У прийнятій редакції кодексу повернули право на відшкодування ПДВ для усіх експортерів зернових та технічних культур.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує розглянути ще законопроект про державний бюджет України на 2016 рік.

Зараз ви читаєте новину «Рада внесла зміни у Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі