четвер, 08 листопада 2018 14:09

Рада полегшила розмитнення євроблях

Рада полегшила розмитнення євроблях
Протягом трьох місяців машини можна буде розмитнити за "акційною" ставкою. Фото: slovoidilo

Верховна Рада ухвалила законопроект про нові правила розмитнення авто на єврономерах.

Документ № 8487 підтримали 250 народних депутатів.

Він передбачає можливість оплатити половину ставки акцизного податку протягом перших 2 місяців від початку дії нових норм і 3/4 нової ставки - протягом 3 місяця. Наступні 3 місяці розмитнення буде за старою ставкою, але без штрафних санкцій.

Якщо ж автолюбитель не пройшов процес розмитнення свого авто за 180 днів, тоді щодо нього будуть застосовані штрафи.

"При сплаті уніфікованого добровільного штрафу - 8500 - громадяни України звільняються від відповідальності по решті статей Митного кодексу, які можуть до них бути застосовані", - пояснила одна з авторів законопроекту Ніна Южаніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для власників євроблях зробили нововведення

Зараз авто на іноземних номерах можна завозити на 10 діб. Якщо ж прострочити цей строк, загрожують штрафи. Затриматися більше 20 діб — 85 тис. грн. Якщо ж більше місяця користуватися єврономерами або "втратити" таке авто, то доведеться заплатити штраф у розмірі 170 тис. грн або ж чекає конфіскація транспортного засобу.

8500 грн — такий штраф загрожує водієві, який їздить на чужому автомобілі (якщо керує авто не той, хто його ввіз на територію країни), або на авто із простроченими строками ввезення. За повторне порушення — 17 тис. грн і позбавлення водійських прав строком на 1 рік.

Зараз ви читаєте новину «Рада полегшила розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі