вівторок, 15 травня 2012 16:07

Рада до кінця травня визначиться із датою виборів мера Києва - Литвин

Рада до кінця травня визначиться із датою виборів мера Києва - Литвин
Володимир Литвин пропонує провести вибори мера одночасно з парламентськими. Фото: dt.ua

Верховна Рада Україна до кінця травня має намір встановити дату проведення виборів мера Києва, заявляє голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"У травні закінчуються повноваження нинішньої міської влади, обраної народом. Потрібно приймати відповідні рішення", - нагадав спікер українського парламенту на брифінгу у вівторок.

Він повідомив, що звернувся до Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування з проханням, згідно із законодавством, підготувати і внести на розгляд парламенту пропозиції, що стосуються встановлення дат виборів мера Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко про вибори мера Києва: хто не за мене, той за владу

Литвин підкреслив, що виступає за можливість призначення виборів мера одночасно з парламентськими виборами 28 жовтня.

У той же час, спікер додав, що висловлюються пропозиції про проведення виборів мера під час літніх відпусток.

"Я думаю, що одні погодяться (з цією пропозицією), інші не погодяться. Нам в цьому питанні потрібно прийняти рішення, за яке проголосувала б конституційна більшість", - сказав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов все ще впевнений, що вибори влітку йому не вигідні

"Я думаю, що після того, коли комітет і юридичне управління Верховної Ради підготують пропозиції, у нас повинна бути ясність у цьому питанні, я думаю, що на цій сесії ми повинні визначитися. Я думаю, що це питання травня місяця", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Рада до кінця травня визначиться із датою виборів мера Києва - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі