четвер, 15 березня 2018 13:54

Рабінович просить НАБУ розшукати "загублені" документи по Льовочкіну, Фурсіну і Каськіву

Рабінович просить НАБУ розшукати "загублені" документи по Льовочкіну, Фурсіну і Каськіву
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович подав звернення до НАБУ щодо багатомільйонних розкрадань парламентаріями Сергієм Льовочкіним, Іваном Фурсіним і екс-главою Державного агентства України з інвестицій та розвитку Владиславом Каськівим

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) має розслідувати багатомільйонні розкрадання парламентаріями Сергієм Льовочкіним, Іваном Фурсіним і екс-главою Державного агентства України з інвестицій та розвитку Владиславом Каськівим, про які йде мова в журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо".

Таке звернення подав до НАБУ народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович. Копію документа політик оприлюднив у Facebook.

У розслідуванні йдеться, що народні депутати України Сергій Льовочкін та Іван Фурсін стоять за офшорами, на які перевели гроші з Держагентства з інвестицій, яке свого часу очолював Владислав Каськів.

"Слідчі, які займалися справою Каськіва, встановили - як зникли з України 95 млн грн, виділених інвестору проекту "Якісна вода" компанії "Торговий дім "Борисфен", за матеріалами журналістського розслідування. Спочатку гривні перевели в долари, а потім перекинули на Кіпр. Після цього місцева компанія розподілила гроші між ще трьома компаніями - однією з Кіпру і двома з Віргінських островів", - написав Вадим Рабінович.

Лідер партії "За життя" також зазначив, що фірми, на які перекидали гроші, тісно пов'язані з банками АТ "Траста Комерцбанку" і АТ "Місто Банк", а також нардепом Іваном Фурсіним.

"Латвійський банк АТ "Траста Комерцбанку" фігурував у гучному скандалі з "вишками Бойка" разом з нинішніми народними депутатами і дуже близькими бізнес-партнерами Сергієм Володимировичем Льовочкіним і Іваном Геннадійовичем Фурсиним", - розповів політик.

Рабінович додав, що ще один фігурант даної історії - компанія "Левіді Венчез Лімітед", на яку "також перекидали позичкові гроші".

"Вона також пов'язана з Фурсиним: це одна з фірм, через яку Фурсін є акціонером АТ "Місто Банк". У розслідуванні йдеться, що у Фурсіна дуже тісні ділові відносини з Льовочкіним і його сім'єю, а також із засновником АТ "Траста Комерцбанку" Ігорем Буймістером і його колегою Чарльзом Трехерн. Усі вони тепер - серед акціонерів АТ "Місто Банк", - написав народний депутат.

Вадим Рабінович також підкреслив, що згідно з наявною у нього інформацією, документи по цій справі були нібито загублені на попередніх стадіях слідства - "не в НАБУ", додавши, що Агентство "може переконатися в їх наявності, якщо звернеться до закордонних колег".

На завершення політик попросив НАБУ внести відомості про вчинені кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і продовжити досудове розслідування із залученням перерахованих ним матеріалів. А також звернутися за додатковими матеріалами до зарубіжних правоохоронних інституцій, щоб відновити втрачені документи по цій справі.

"Будь ласка, повідомте мені про результати розгляду даного депутатського звернення, прийнятих і вжиті заходи", - уклав Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович просить НАБУ розшукати "загублені" документи по Льовочкіну, Фурсіну і Каськіву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі