понеділок, 27 вересня 2010 19:11

"Нашоукраїнці" хочуть справи проти Литвина та Кучми

"Нашоукраїнці" хочуть справи проти Литвина та Кучми

Спікер Володимир Литвин має нести відповідальність за порушення процедури при внесенні змін до Конституції у 2004 році

Про це йдеться у заяві партії "Наша Україна", повідомляє її прес-служба.

"Не пройшло ще й місяця, як Литвин авторитетно стверджував, що політреформа не може бути скасована. Тепер же він став сильно в цьому сумніватися і стверджує, що Конституційний Суд має всі підстави для скасування змін до Конституції 2004 року", - зазначили у партії.

"Але у такому разі Литвин має піти далі і принаймні подати у відставку - як особа, з вини якої українській державі було нанесено непоправної шкоди у особливо значних розмірах", - наголосили у "Нашій Україні".

Однак в такому разі органи прокуратури, як заявляють "нашоукраїнці", мають "порушити кримінальну справу за фактом неналежного виконання своїх службових обов"язків такими посадовими особами як Володимир Литвин та Леонід Кучма".

"Не хочеться вірити, що така радикальна зміна поглядів очільника вищого законодавчого органу пов"язана з погрозою нинішніх можновладців оприлюднити зізнання Пукача - без купюр", - заявили у партії.

В "Нашій Україні" також не сумнівається, що "Литвин допоможе Януковичу повернути собі повноваження".

"Так, як це він неодноразово робив задля реалізації забаганок Кучми. При цьому в умовах нинішнього режиму Литвин уникне будь-якої відповідальності як за політреформу, так і за інші епізоди своєї вірної служби режимам Кучми і Януковича", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" заявляє, що "намагання узурпувати владу нинішнім президентом свідчить про невпевненість нинішньої влади в своїй легітимності та спроможності утриматися надовго".

"Реанімація президентського статусу, яким він був до політреформи 2004 року, не стане відновленням справедливості, а лише загрожує Україні наростанням авторитаризму та згортанням демократичних процесів, започаткованих Помаранчевою революцією", - зазначається у заяві.

Нагадаємо, що у Конституційному суді розглядається справа стосовно конституційності закону 2222. Найбільш імовірним рішенням експерти називають скасування політреформи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" хочуть справи проти Литвина та Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі