середа, 25 квітня 2018 15:05

П'яного прокурора звільнили від відповідальності

П'яного прокурора звільнили від відповідальності
Суд закрив провадження проти голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського. Фото: Українські новини

Калинівський райсуд Вінницької області закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського. Про це повідомляють "Наші гроші".

Грушковського затримали 25 березня близько опівночі на автодорозі поблизу Вінниці. Поліцейські склали на нього адмінпротокол про керування автомобілем Toyata Camry у стані алкогольного сп'яніння. Пояснили, що водій відмовився від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння, тому вони склали протокол без цього. Сам Грушковський заявив у суді, що не відмовлявся від проходження медогляду на стан алкогольного сп'яніння.

"Після складення протоколу одразу ж самостійно проїхав до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де пройшов медичне обстеження", – розповів прокурор суду.

У виписці з лікарні зазначено, що ознак алкогольного сп'яніння у нього не зафіксовано. Документ Грушковський отримав через одну годину після складення протоколу.

Суд дійшов висновку, що працівники поліції мали будь-що забезпечити проведення медогляду Грушковського. У разі його відмови проходити тест на місці затримання, патрульні повинні були відвезти його до медичного закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник налетів зі звинуваченнями на департамент СБУ

Суд вирішив, що протокол про адміністративне правопорушення складений з порушенням, тому братись до уваги не може.Як результат постановив закрити відповідне провадження у справі.

Грушковський з січня 2016 року є прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області. З 2017 року працює головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «П'яного прокурора звільнили від відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі