середа, 11 лютого 2015 17:39

Путіна не можна умиротворювати - Кемерон

Путіна не можна умиротворювати - Кемерон
Фото: yarreg.ru

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що заохочення російської "агресії" в Україні було б рівнозначним політиці умиротворення президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Відповідаючи у Палаті громад на питання консерватора сера Пітера Тапселла, який зазначив, що "для уникнення війни часто мудро визнавати за великими державами традиційні сфери впливу", прем'єр сказав, що було б не правильно заохочувати агресію і жорстокість за допомогою "умиротворення".

У зв'язку з цим він назвав правильною політику санкцій проти Росії та підкреслив важливість єдності Євросоюзу і США щодо цього питання.

Термін "умиротворення" європейська дипломатія використала для позначення політики щодо нацистської Німеччини. Кульмінацією цієї політики стала конференція в Мюнхені 1938 року, на якій Британія і Франція по суті віддали Чехословакію Гітлеру. Це розв'язало Німеччині руки для початку агресії в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Путіна не можна умиротворювати - Кемерон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі