пʼятниця, 28 січня 2011 10:28

Путін вважає всіх українців у Росії бандерівцями - Нємцов

Путін вважає всіх українців у Росії бандерівцями - Нємцов

Рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР) Верховним судом Росії є політичною справою.

Про це в ефірі 5 каналу заявив опозиційний російський політик Борис Нємцов.

"Це очевидна політична справа. Справа в тому, що деякі російські вожді схильні бачити, що українські організації в Росії - це суцільні бандерівці, прихильники Мазепи, ОУН-УПА", - заявив Нємцов.

Колишнього заступника голови російського уряду дивує пасивна позиція української влади у цьому питанні.

"Я вважаю неправильною позицію Януковича. Коли закривають дві українські організації, коли закривають єдину бібліотеку, чому при цьому влада й опозиція мовчать?. Хоча це той випадок, коли вони повинні виступить разом. Коли в Україні намагаються утискати російську мову, в Росії піднімається шалений галас, коли йде тиск на російські організації, піднімається дикий галас", - зазначив політик.

Нємцов також розповів, що в російських ЗМІ ця тема практично не висвітлюється.

"Люди, які цікавляться Україною, обурені цим. Тим більше, там у більшості працюють росіяни. Вони вважають, що це веде до погіршення відносин між країнами. Але в Росії така цензура, що ця тема у ЗМІ не дуже педалюється", - підкреслив Нємцов.

Також Нємцов вважає, що втручання української влади може швидше вирішити це питання, ніж Європейський суд.

"На щастя, Європейський суд з прав людини не підпорядковується Путіну і Медведєву. Я сподіваюся, що він інтереси українських організацій захистить. Єдина проблема - це бюрократія. Вони роками можуть чекати розгляду своєї справи. Упевнений, що активна позиція української влади може швидше врегулювати це питання. І не чекати п'ять-шість років розгляду справи", - підсумував Нємцов.

Нагадаємо, 27 січня Касаційна інстанція Верховного суду РФ залишила в силі рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії ''Українці Росії'' (ФНКА).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Путін вважає всіх українців у Росії бандерівцями - Нємцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

168

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі