неділя, 28 квітня 2024 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін у разі виграшу зробить з Україною те ж, що й Гітлер з Чехословаччиною - голова МЗС Польщі

Путін у разі виграшу зробить з Україною те ж, що й Гітлер з Чехословаччиною - голова МЗС Польщі
Міністр закордонних справ Польщі Радіслав Сікорський розповів, що буде, якщо Україна програє у війні проти РФ. Фото: Українська правда

У разі перемоги в Україні, російський диктатор Володимир Путін зробить так само, як Гітлер вчинив із Чехословаччиною: візьме промисловість та людей в Україні та мобілізує їх для продовження війни.

Путін не задовольниться однією Україною, якщо йому дадуть перемогти, сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у інтерв'ю Bild am Sonntag та іншим медіа видавничої групи Axel Springer.

"У нас є вибір: або ми маємо переможену російську армію за межами України, або російську армію, що перемогла, на кордоні з Польщею. Краще зупинити Путіна в Україні, за 500-700 км звідси", - сказав Сікорський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Путін: у МЗС Польщі сказали, хто покладе край війні в Україні

Він нагадав, що Росія багато разів нападала на Польщу. Сікорський "аніскільки не здивується", якщо Путін захоче зробити це ще, але цього разу Росія програє, адже Захід набагато сильніший за Росію.

"Німецьких політиків, схоже, влаштовує, що Росія буде готова лише через чотири-п'ять років, а на той час буде готова й Німеччина. Але річ у тому, що перш ніж Росія прийде до Німеччини, вона мусить дістатись деяких інших країн", - сказав польський міністр.

Він нагадав, що Україна бореться не сама і на відміну від минулих років, країни не будуть боротися наодинці.

Російський диктатор Володимир Путін вестиме різні війни до кінця свого життя. Ось чому мирні переговори з ним не мають жодного сенсу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Зараз ви читаєте новину «Путін у разі виграшу зробить з Україною те ж, що й Гітлер з Чехословаччиною - голова МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі