понеділок, 23 січня 2012 09:19

Путін: Росію хочуть зруйнувати тими ж способами, якими знищили СРСР

Путін: Росію хочуть зруйнувати тими ж способами, якими знищили  СРСР

Росію нині намагаються зруйнувати тими ж "рецептами", якими зруйнували СРСР.

Про це у своїй статті в "Независимой газете" написав прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

Путін зазначає, що стрижень, який скріплює унікальну російську цивілізацію, - російський народ і російська культура.

"От саме цей стрижень різного роду провокатори і наші противники всіма силами намагатимуться вирвати з Росії - під наскрізь фальшиві розмови про право росіян на самовизначення, про "расову чистоту", про необхідність "завершити справу 1991 року і остаточно зруйнувати імперію, яка сидить на шиї у російського народу". Щоб у кінцевому рахунку змусити людей своїми руками знищувати власну Батьківщину", - підкреслює голова російського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокремлівські політтехнологи поширюють ролик про "незамінного Путіна"

Він переконаний, що спроби проповідувати ідеї побудови російської "національної", моноетнічної держави суперечать тисячолітній історії країни.

"Більше того, це найкоротший шлях до знищення російського народу і російської державності. Та й будь-якої дієздатної, суверенної державності на нашій землі", - зазначає Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін каже, що "кольорові революції" - схема дестабілізації суспільства

"Можна згадати, що багато громадян СРСР, які опинилися за кордоном, називали себе росіянами. Причому самі вважали себе такими незалежно від етнічної приналежності. Цікавий і той факт, що етнічні росіяни ніде і ніколи, в жодній еміграції не становили стійких національних діаспор, хоча і чисельно, і якісно були представлені досить значно. Тому що в нашій ідентичності - інший культурний код", - додав прем'єр РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путін: Росію хочуть зруйнувати тими ж способами, якими знищили СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі