пʼятниця, 04 липня 2014 14:26

Путін лукавить і готує на осінь нову хвилю дестабілізації в Україні - РНБО

Путін лукавить і готує на осінь нову хвилю дестабілізації в Україні - РНБО
Фото: zn.ua

Росія готує нову хвилю дестабілізації ситуації у восьми областях на Півдні і Сході України на верень-жовтень цього року.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив секретар РНБО Андрій Парубій, повідомляє Українська правда.

За його словами, групи бойовиків, які прибули з Росії на Донбас мають на меті якомога довше дестабілізувати ситуацію на Донбасі.

"Їхнє завдання – максимально загострити протистояння, добитися боїв, де б могла бути загроза мирним жителям", - заявив Парубій.

За його словами, заяви Путіна про необхідність перемир'я є лише лукавством.

"Їхня ціль – затягнути час, щоб сконцентрувати більше сил і більше підтримки для російських бойовиків", - розповів секретар РНБО.

За даними розвідки, Росія планує і надалі "розбалансовувати ситуацію в південних і східних регіонах України".

"Навіть дано завдання для стратегічних інститутів в Росії вивчати і проводити інформаційну кампанію по створенню так званої "Новоросії". У нас є відомості, що на вересень-жовтень йде планування нової хвилі дестабілізації у восьми південних і східних областях України", - заявив Парубій.

Він розповів, що російські аналітики вважають, що проведення непопулярних реформ, необхідних для асоціації з ЄС, може збільшити соціальне невдоволення і протестні настрої.

"Вони зрозуміли, що на цьому етапі їх план провалився, і значною мірою через те, що населення їх не підтримало", - сказав Парубій.

"Тому вони намагаються протягом літа максимально законсервувати ситуацію, щоб восени підготуватися і розпочати нову хвилю"​​, - пояснив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Путін лукавить і готує на осінь нову хвилю дестабілізації в Україні - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі