неділя, 08 лютого 2015 13:56

Путін і Порошенко зустрінуться у "нормандському форматі" у середу

Путін і Порошенко зустрінуться у "нормандському форматі" у середу
Фото: zn.ua

Лідери ФРН, Франції, РФ та України проведуть зустріч у середу для обговорення врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє агентство The Associated Press.

Представник канцлера ФРН Штеффен Зайберт пояснив, що таке рішення було ухвалене за підсумками проведених у неділю телефонних консультацій керівників чотирьох країн.

Минулі телефонні переговори Зайберт назвав ґрунтовними. Інших подробиць АP не повідомляє.

За його словами, підготовча робота до цієї зустрічі пройде в понеділок в Берліні.

Пізніше на сайті президента України Петра Порошенка з'явилося повідомлення, що лідери чотирьох країн обговорили під час телефонної конференції в Нормандському форматі шляхи досягнення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Співрозмовники досягли прогресу в обговоренні комплексу заходів по імплементації Мінських домовленостей. Вони домовились провести експертні консультації у Берліні представників МЗС в понеділок та зустріч Тристоронньої контактної групи у вівторок за участю підписантів Мінських домовленостей", - повідомли у президента.

Також в прес-службі підтвердили, що Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Володимир Путін домовились провести зустріч в Нормандському форматі в середу 11 лютого в Мінську.

"Вони також очікують, що їхні зусилля під час зустрічі в Мінську призведуть до негайного та безумовного двостороннього припинення вогню", - зазначили у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Порошенко зустрінуться у "нормандському форматі" у середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі