четвер, 20 серпня 2020 15:51

Протести в Білорусі: МЗС готує рекомендації Зеленському

Протести в Білорусі: МЗС готує рекомендації Зеленському
МЗС винесе на розгляд керівництва держави пропозиції щодо подальшого розвитку українсько-білоруських відносин. Фото: facebook.com/UkraineMFA

У Міністерстві закордонних справ України провели робочу нараду щодо ситуації в Республіці Білорусь, яка склалася після президентських виборів 9 серпня.

Участь у нараді взяли всі профільні департаменти та викликаний з Білорусі посол Ігор Кизим, повідомляє пресслужба МЗС.

"За результатами наради Міністерство закордонних справ України внесе на розгляд керівництва держави пропозиції щодо подальшого розвитку українсько-білоруських відносин", йдеться в повідомленні.

Кизим надав оцінку ситуації в Білорусі, ймовірні прогнози розвитку подій та пропозиції щодо реагування. Відбулася дискусія щодо порушених послом питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС уперше в історії викликало свого посла з Білорусі

17 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вперше в історії викликав посла України в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва. Виклику посла передували безпідставні звинувачення України з боку чинного керівництва Білорусі у втручанні у внутрішні справи республіки, а також видання Республікою Білорусь бійців ПВК Вагнера Російській Федерації попри всі наявні моральні та правові підстави передати їх Україні.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Білорусі: МЗС готує рекомендації Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі