понеділок, 08 липня 2013 04:53

Протести в Єгипті докотились до Хургади та Шарм-ель-Шейха

Протести в Єгипті докотились до Хургади та Шарм-ель-Шейха
Фото: kalita.by

Мітинги за і проти усунення Мухаммеда Мурсі з поста президента країни проходять в єгипетських курортних містах Хургада і Шарм-ель-Шейх.

У них введено підвищені заходи безпеки, повідомляють РІА Новости з посиланням на місцеві ЗМІ.

У Хургаді прихильники Мурсі проводять демонстрацію біля будівлі адміністрації провінції Червоне море, тоді як їхні опоненти, що підтримують рішення військових про усунення президента від влади, всього лише в кількох сотнях метрів від них — на площі Абдель Монем Ріяд. Між мітингувальниками розташувались спецпідрозділи єгипетської поліції. Безпеку основних об'єктів інфраструктури міста забезпечує армія.

Також за відомостями ЗМІ, нечисленний мітинг на підтримку військових зараз проходить у Шарм-ель-Шейху. Втім, більшість опитаних туристів про проведені в ці хвилини мітинги нічого не чула. ЗМІ відзначають, що демонстрації проходять мирно і на відпочинку туристів ніяк не відображаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутички у Єгипті тривали усю ніч: 30 осіб загинули

До проведення у неділю чергових'' мільйонних'' акцій по всьому Єгипту закликали як противники, так і прихильники поваленого на минулому тижні президента Мурсі. Єгипет переживає в останні дні найгострішу політичну кризу, яка вилилась у сутички на вулицях різних міст країни.

Раніше у країні пройшли найбільші за всю історію мирні акції протесту з вимогою відправити у відставку президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі. У минулу середу військові усунули його від влади і призначили главою країни голову Конституційного суду Адлі Мансура. Прихильники Мурсі не визнали зміну влади і продовжують масові протести по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Єгипті докотились до Хургади та Шарм-ель-Шейха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі