середа, 04 грудня 2019 02:28

Пристайко переказав текст майбутнього тексту "нормандської угоди" щодо Донбасу

Пристайко переказав текст майбутнього тексту "нормандської угоди" щодо Донбасу
Пристайко розповів про "нормандську угоду". Фото: Кореспондент

За підсумками саміту лідерів чотирьох країн - України, Росії, Німеччини та Франції - 9 грудня в Парижі має бути ухвалене спільне рішення "нормандської четвірки". Його проєкт сторони вже узгодили.

Цей проєкт не є новим документом – він був узгоджений на початку осені, однак досі саме він лишається робочим варіантом, який має лягти в основу фінального рішення лідерів, розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, пише "Європейська правда".

"Ще 2 вересня радники лідерів чотирьох країн затвердили заключні положення комюніке, яке буде оприлюднене після завершенні саміту. Документ, скажу чесно, не зовсім амбітний, він дуже обережний. На сьогоднішній момент документ передбачає фіксацію досягнень", - сказав Пристайко.

Міністр переказав зміст положень, які зазначені в узгодженому проєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили головну мету зустрічі Путіна із Зеленським

"Лідери відзначають успішне розведення на трьох ділянках і пропонують визначити наступні точки розведення. Лідери відзначають успішний обмін, який відбувся, і пропонують прискорити роботу щодо наступного етапу обміну, включаючи ідею всіх на всіх. Далі, лідери вимагають визначити наступні ділянки для розмінування, і так далі. Тобто дуже короткий документ, в кінці якого у проєкт написано, що лідери уповноважують свої переговорні команди продовжити підготовку наступних (ініціатив). Це загальні фрази, які перетворяться на документ тільки після завершення зустрічі глав держав", - розповів Пристайко.

Міністр наголосив, що наразі не йдеться про принципові рішення, що змінюють черговість чи зміст мінських домовленостей.

"Це не буде Мінськ-3", - запевнив Пристайко.

Раніше, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на полях зустрічі лідерів країн НАТО в Лондоні висловив сподівання, що Росія та її війська залишать територію України.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко переказав текст майбутнього тексту "нормандської угоди" щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі