понеділок, 23 серпня 2021 17:12

Президент відкрив "серце України", зроблене зі сталі Метінвеста

Президент відкрив "серце України", зроблене зі сталі Метінвеста
У Черкаській області відкрили арт-об'єкт зі сталі Метінвесту. Фото: ua.news

В Черкаській області у географічному центрі України відкрили арт-об'єкт "Серце України", виконаний зі сталі Метінвесту та приурочений 30-ї річниці Незалежності країни. Відкриття відбулось 23 серпня за участі президента України Володимира Зеленського.

Арт-об'єкт складається із 25 пар крил, що уособлюють всі області України і республіку Крим. Білі сталеві крила прикрашені характерними для кожної області орнаментами. У центрі комплексу під склом розташована скульптура серця. Композицію доповнює 52-метровий флагшток із найбільшим у Черкаській області прапором України. Площа комплексу – майже 5 тисяч квадратних метрів, висота – понад 5 метрів.

Комплекс розташований у селі Мар'янівка Звенигородського району, яке є географічним центром України, про що донедавна інформував лише пам'ятний знак.

Зеленський під час відкриття зазначив, що арт-об'єкт "Серце Україри", навколо якого розташовано 25 сталевих крил, уособлює цілісність України та єдність усіх її регіонів.

"Сьогодні у нас із вами велике сімейне свято – день символу нашої великої сім'ї, день синьо-жовтого прапору, День Державного Прапору України. У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, у географічному центрі України. Саме тут б'ється серце, серце України" – заявив Зеленський.

"Серце України" створено за принципами безбар'єрного середовища: тут передбачені пандус, тактильна навігація, аудіогід, модель комплексу для людей із вадами слуху.

Для будівництва арт-об'єкту було використано 66 тисяч тонн сталі, наданої Групою Метінвест. ЇЇ загальна вартість склала 2,8 млн грн. Гарячекатаний лист, труби, кутики і швелери виготовлені на маріупольських підприємствах Групи – ММК імені Ілліча й "Азовсталі".

"Сталеве "Серце України" розташоване в самому центрі країни і зроблено з українського металу. І це наш привід для гордості" – заявив під час виступу Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

"Ми впевнені, що попереду кожного з нас чекає ще багато приводів пишатися українським, адже металургія і вся промисловість працюють для процвітання і розвитку країни. Група Метінвест створена на екваторі Незалежності України, і щодня протягом усіх 15 років роботи ми ділом доводимо справедливість цих слів. І ми продовжимо це робити, тому що віримо в Україну й українців" – зазаначив Риженков.

За 15 років роботи Група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній виробила 179 млн тонн сталі. З цього металу побудовано безліч об'єктів в Україні і в усьому світі. Зокрема, це новий саркофаг над ЧАЕС, стадіон "Олімпійський" і Дарницький міст у Києві, хмарочос The Shard у Лондоні, культурний центр The Shed і транспортний хаб The Oculus Нью-Йорку, найбільший у світі парусник Flying Clipper і багато іншого.

Зараз ви читаєте новину «Президент відкрив "серце України", зроблене зі сталі Метінвеста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі