пʼятниця, 07 жовтня 2022 21:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент розповів про просування української армії

Президент розповів про просування української армії
Збройні сили України вже звільнили 2434 кв. км території, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Лише протягом цього тижня українські воїни звільнили від російського псевдореферендуму 776 кв. км території на сході України і 29 населених пунктів.

Зокрема – шість населених пунтків на Луганщині. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Усього за час від початку наступальної операції вже звільнено 2434 квадратні кілометри нашої землі і 96 населених пунктів", – заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний: ситуація розвивається за планом

Хороші результати є й на півдні України, сказав Зеленський.

"За цей тиждень – щодня звільняємо і там нашу землю і наших людей від псевдореферендуму. Обовʼязково дійдемо й до земель, які були окуповані Росією раніше. Дякую всім нашим захисникам і захисницям, які це забезпечують", – заявив.

Зеленський відзначив воїнів 92-ї окремої механізованої бригади, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади і 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

"За героїчні зусилля для звільнення української землі", – сказав.

За 225 днів 29 887 українських воїнів відзначені державними нагородами. 178 воїнів удостоєні звання Героя України, розповів Зеленський.

"Такий масштаб мужності та героїзму наших бійців однозначно свідчить на користь того, що Україну не зупинити", – заявив.

Сьогодні українські воїни знищили в районі міста Каховка у Херсонській області російських окупантів та їхню військову техніку.

На Херсонщині звільнили понад 500 кв. км території.

За 225 днів ЗСУ знищили 61 680 окупантів, 5093 їхні броньовані машини, 2466 танків, 233 гелікоптери і 266 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Президент розповів про просування української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі