понеділок, 03 вересня 2018 12:22

Президент просить Київраду перейменувати вулицю на честь Маккейна

Президент просить Київраду перейменувати вулицю на честь Маккейна
Джон Маккейн активно підтримував Україну в її боротьбі за незалежність і суверенітет. Фото: REUTERS

Президент Петро Порошенко закликав столичну владу перейментувати вулицю Івана Кудрі на честь американського сенатора Джона Маккейна.

Про це на погоджувальній раді сказала представник президента у парламенті Ірина Луценко.

"Президент повернувся зі Сполучених Штатів, де провів в останню путь великого друга України сенатора Джона Маккейна. Президент звертається і просить фракції парламенту підтримати його звернення до міської ради Києва про перейменування вулиці Івана Кудрі - терориста, чекіста, оперативника, який діяв проти українського національного визвольного руху, - на ім'я сенатора Джона Маккейна", - сказала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко попрощався з Маккейном

Джон Маккейн помер на 82 році життя від пухлини мозку. Заздалегідь спланував власний похорон і навіть вибрав людей, які понесуть труну з його тілом 1 вересня.

Маккейн 6 разів обирався на цей пост від штату Арізона, є героєм війни у ​​В'єтнамі. У період Майдану Маккейн приїжджав до України для підтримки протестувальників. Також він був одним із головних прихильників більш активної допомоги Україні в боротьбі проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Президент просить Київраду перейменувати вулицю на честь Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі