понеділок, 07 жовтня 2024 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Естонії закликав зняти всі обмеження з України

Президент Естонії закликав зняти всі обмеження з України
Росію підживлюють слабкість і нерішучість країн Заходу. Фото: president.gov.ua

Естонія закликає прибрати обмеження на допомогу Україні у війні проти російських загарбників.

24 лютого Росія почала повномасштабну атаку на Україну, маючи намір захопити Київ за три дні. Так само Рф вчинила і 2008 року, коли напала на Грузію, заявив президент Естонської Республіки Алар Каріс, пише Politico.

"Надії на міцний мир і наша віра в неможливість війни в Європі впали. І в цей час конфлікту лінії, які Захід провів, посилюють проблему. Захід зараз звів власну межу. Ми провели межу, вірячи, що її перетин означатиме ескалацію. Це брехня! Наш страх невиправданий. Два з половиною роки тому багато хто думав, що надання будь-якої військової допомоги Україні буде ескалацією. Або що надання Україні танків і винищувачів теж буде ескалацією. Але це не так", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили втрати Росії за тиждень

РФ без обмежень користується зброєю з Північної Кореї та Ірану. Водночас Захід встановив обмеження на те, як Україна може використовувати західну зброю для власної оборони.

"Обмеження, які ми на себе наклали, неодноразово дискредитувалися. Вони просто відображають наш страх, слабкість і нерішучість - усе це підживлює агресора, підбадьорює його, збільшує його апетит", - наголосив президент Естонії.

Каріс закликав зняти всі обмеження для України:

"Ці обмеження несправедливі, аморальні та шкідливі. Застосовуючи їх, ми побудували стіну, де, з одного боку, ми доблесно допомагаємо Україні, а з іншого - перешкоджаємо повному використанню нашої власної допомоги. Ми по суті змушуємо Україну вести оборонні бої з однією рукою, зв'язаною за спиною. Давайте тепер знімемо ці обмеження".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський цього тижня працюватиме з партнерами щодо плану перемоги. До цього також підключать Міноборони, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Президент Естонії закликав зняти всі обмеження з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі