пʼятниця, 15 липня 2022 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Бразилії знає, як закінчити війну в Україні: скаже тільки Зеленському

Президент Бразилії знає, як закінчити війну в Україні: скаже тільки Зеленському
Президент Бразилії Жаїр Болсонару про війну в Україні: "Я знаю, як це можна вирішити". Фото: eastnews.ua

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що знає, як врегулювати війну між Росією і Україною. Він хоче поділитися своїми ідеями з українським колегою Володимиром Зеленським.

"Я скажу йому свою думку, те, що я думаю. Я знаю, як це можна вирішити. Але я нікому не скажу", – сказав Болсонару, пише Reuters.

"Вирішення цієї справи (війни РФ проти України. – ред.) буде схоже на те, як закінчилася війна Аргентини з Великою Британією в 1982 році", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликають президента Бразилії скасувати візит до Путіна - ЗМІ

Телефонна розмова Зеленського з Болсонару запланована на понеділок, 18 липня. Болсонару досі займає нейтральну позицію щодо війни, оскільки Бразилія прагне продовжувати вести справи з Росією.

У 1982 році між Аргентиною та Британією стався короткий конфлікт за контроль над Фолклендськими островами в південній Атлантиці, відомими в Аргентині як Мальвінські.

Аргентинські війська висадилися на контрольованих Лондоном островах. Велика Британія послала військово-морську оперативну групу, щоб відбити їх. Погано оснащені аргентинські війська мали мало шансів, і через два місяці капітулювали.

Зараз ви читаєте новину «Президент Бразилії знає, як закінчити війну в Україні: скаже тільки Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі