вівторок, 04 грудня 2012 19:18

Представники Бундестагу попередили: Угода про асоціацію можлива тільки після звільнення політв'язнів

Представники Бундестагу попередили: Угода про асоціацію можлива тільки після звільнення політв'язнів
Фото: glavred.info

Підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом можливе тільки за умови звільнення українських політв'язнів.

Про це заявили заступник фракції ХДС/ХСС Бундестагу Німеччини Андреас Шокенхофф та речник фракції ХДС/ХСС Філіп Місфельдер під час зустрічі із заступником голови партії "Батьківщина", народним депутатом, колишнім Віце-прем'єр-міністром у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорієм Немирєю у місті Ганновер, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Представники Бундестагу наголосили, що Німеччина підтримує наближення України до ЄС, але це залежить від того, наскільки наша країна буде дотримуватися європейських цінностей, поважати принцип верховенства права, повністю та без затримок виконувати рішення Європейського суду з прав людини. Так, за словами німецьких політиків, "Угода про асоціацію та Угода про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною можуть бути підписані тільки за умови звільнення політичних в'язнів режимом Януковича".

"Влада України повинна покласти край політично вмотивованому переслідування опозиції та тиску на неї", - підкреслив Шокенхофф.

Під час зустрічі йшлося також про приклади зростаючого тиску на новообраних членів парламенту від опозиції у поствиборчий період. У зв'язку з цим німецькі політики висловили своє занепокоєння.

Окрім того, Шокенхофф та Місфельдер висловили свою солідарність з Юлією Тимошенко та попросили Григорія Немирю передати їй свої найтепліші вітання та слова підтримки.

Як відомо, 4-5 грудня Григорій Немиря бере участь у 25-му конгресі Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС) Німеччини, який проходить у місті Ганновер. Відкрила конгрес канцлер Німеччини та голова ХДС Ангела Меркель.

Зараз ви читаєте новину «Представники Бундестагу попередили: Угода про асоціацію можлива тільки після звільнення політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі