вівторок, 05 грудня 2017 08:52

Посол розповів, яку зброю Україна вже отримує від Штатів

Посол розповів, яку зброю Україна вже отримує від Штатів
Валерій Чалий. Фото: anna-news.info

Валерій Чалий, надзвичайний і повноважний посол України у Сполучених Штатах Америки, сказав, що Україна вже отримує від США зброю. Зокрема, йдеться про оперативно-тактичну зброю за комерційним контрактом - гранатомети.

Він розповів у інтерв'ю для "Радіо "Свобода": "Це не єдиний контракт. Я тільки можу сказати, що всі контракти, які існують, є в рамках міжнародного законодавства. І Україна, як країна, що належним чином виконує вимоги експортного контролю, має право на закупівлю озброєнь. Список ширший, але обмежується тактичним видом озброєнь, летальним у тому числі. Тому мені дивно було чути деяких наших політиків, що Америка не надає зброї. Америка надає зброю, але ця зброя оперативно-тактична".

Посол також зазначив, що законопроект про надання Україні $50 млн на летальне озброєння пройшов Конгрес та Сенат, тож він переконаний - Дональд Трамп підпише цей документ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року США можуть визнати Голодомор геноцидом - посол

Валерій Чалий запевнив: "Думаю, це буде ще в цьому році. А що стосується надання потужнішої летальної зброї, то це окреме рішення, яке має бути ухвалене саме президентом, усі підготовчі процедури на сьогоднішній день проведені. Це політичне рішення, і воно буде ухвалюватись з огляду на національні інтереси США".

Американська компанія, що виробляє зброю, налагодила поставки гранатометів в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Посол розповів, яку зброю Україна вже отримує від Штатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі