вівторок, 22 жовтня 2019 22:41

Порошенко зустрівся з новим послом Великої Британії в Україні

   Порошенко зустрівся з новопризначеним послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Фото: eurosolidarity.org
Порошенко зустрівся з новопризначеним послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Фото: eurosolidarity.org
П'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з новопризначеним послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

Сторони обговорили питання відсічі триваючій агресії Кремля проти України та відзначили важливість зміцнення міжнародної єдності і солідарності з нашою державою. Петро Порошенко нагадав, що Велика Британія залишається гарантом суверенітету і територіальної цілісності України, як сторона Будапештського меморандуму. Про це повідомляє прес-служба політичної партії "Європейська солідарність".

Відбувся обмін думками щодо Саміту НАТО в Лондоні.

У цьому контексті Петро Порошенко наголосив на потребі початку предметної дискусії на рівні союзників щодо перспектив надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Окрему увагу Петро Порошенко звернув на перспективи візової лібералізації між Україною та Великою Британією, а також необхідність укладення відповідної двосторонньої угоди у зв'язку з виходом Британії з ЄС.

Обговорено законотворчу діяльність Верховної Ради та наголошено на важливості забезпечення розумного балансу між швидкістю і якістю законопроектів.

Мелінда Сіммонс запевнила, що її діяльність як посла Великої Британії в Україні буде спрямована на сприяння висхідного демократичного розвитку України, забезпечення миру і добробуту в нашій країні. Вона наголосила, що незалежно від Брекзіту Велика Британія залишатиметься потужним партнером України.

 
Зараз ви читаєте новину «Порошенко зустрівся з новим послом Великої Британії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі