середа, 10 квітня 2019 19:11

Порошенко розповів про конфлікт з Коломойським

Порошенко розповів про конфлікт з Коломойським
Шоу Зеленського уже кілька років іде на каналі "1+1", який належить Коломойському. Фото: Слуга народу

Президент Петро Порошенко вважає перспективу Володимира Зеленського зайняти пост глави держави питанням національної безпеки.

Про це він сказав в інтерв'ю радіо "Новое время".

"Це питання національної безпеки. Якщо ми говоримо про те, що Зеленський чи Коломойський приходить до влади і створюються ризики і загрози повернненя у той жах", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що не має і не мав ніяких домовленостей із бізнесменом Ігорем Коломойським.

"Думаю, уся країна бачить, що у нас ніяких домовленостей нема і не було. Не я Коломойського призначав на цю посаду, але я його знімав. І знімав саме тому, що його діяльність наносила суттєву шкоду інтересам держави, суспільства і народу"

Він пояснив, що ідеться про захоплення контролю над державними компаніями Укрнафта й Укртранснафта, а також про банкрутство Приватбанка, від якого "ризики були сконцентровані для 20 мільйонів громадян України".

"Якщо ви допускаєте, що в цих умовах Петро Порошенко має налагодити стосунки через шантаж щодо так званої медійної атаки з боку каналу "1+1", - ніхто і ніколи президента шантажувати не буде. І нічого спільного з журналістикою зараз цей канал не має", - констатував Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський розповів, чи повернеться Коломойському Приватбанк

Приватбанк був націоналізований у грудні 2016 року шляхом покупки 100% акцій банку за 1 гривню. За даними НБУ, станом на 21 грудня Ігор Коломойський прямо володів 41,6572% акцій банку, ще 16,5748% - опосередковано.

Коломойський заявив, що не збирається повертати собі націоналізований Приватбанк, але хоче повернути капітал у $2 мрд.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів про конфлікт з Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі