вівторок, 28 листопада 2017 17:04

Порошенко на першому місці - це ілюзія - соціолог

Порошенко на першому місці - це ілюзія - соціолог
У деяких соціологічних дослідженнях президент Петро Порошенко вже не займає лідируючу позицію, каже соціолог Володимир Паніотто. Фото: Reuters

У деяких соціологічних дослідженнях президент Петро Порошенко вже не займає лідируючу позицію, про це сказав генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто в інтерв'ю "Главком".

"З рейтингів видно, що Порошенко не впав так безнадійно, як це здавалося. При тому, що рівень довіри у нього дуже низький. Баланс "довіра-не довіра" у нього -50%, але у всіх інших теж низький рівень довіри. Тому співвідносна оцінка виявляється не такою вже й поганою, попри дуже значне падіння довіри з +40% на початку до -50% зараз. Так чи інакше, Петро Порошенко у всіх рейтингах займає одне з перших двох місць. До того ж 25% опитаних ще не визначилися", - розповів соціолог.

"До речі, у нашому дослідженні (проведеному КМІС. - Gazeta.ua) не було такої різниці між першим і другим місцем, як було у цьому великому дослідженні, у нас різниця була у 0,2%. Але якщо би були вибори, то невідомо, хто був би на першому місці: Тимошенко, чи Порошенко. Це ілюзія, що Порошенко займає перше місце. В інших дослідженнях він займає друге місце", - резюмував Паніотто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка натякнули на другий термін

За результатами останнього масштабного соцдослідження, проведеного спільно провідними соціологічними фірмами країни, якби вибори відбулися найближчими вихідними, Петро Порошенко залучився би підтримкою 16,1% громадян, Юлія Тимошенко – 14,4%, а Святослав Вакарчук – 12,1%.

Щоб з'ясувати ці дані, експерти агенцій "Соціс", Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), "Рейтинг" та "Центру Разумкова" у період з 28 жовтня до 14 листопада опитали 20 тис. українців, хоча зазвичай для коректного аналізу їм вистачало й близько 2 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко на першому місці - це ілюзія - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі